Компенсація внаслідок дії вибухонебезпечних предметів: в яких розмірах можна отримати

Під час наради начальника Запорізької ОВА Юрія Малашка обговорили питання компенсації внаслідок дії вибухонебезпечних предметів. Про це йдеться в пресслужбі ОВА.

Так, затверджено Порядок надання одноразової компенсації особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, постраждалим внаслідок дії вибухонебезпечних предметів, згідно з яким компенсація виплачується:

● особі з інвалідністю I групи, дитині з інвалідністю підгрупи А до 18 років пʼятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня поточного року для осіб, які втратили працездатність. У 2023 році ця сума складає 10 тис. 465 грн;

● особі з інвалідністю II групи, дитині з інвалідністю до 18 років - y чотирикратному розмірі прожиткового мінімуму. У 2023 році ця сума складає 8 тис. 372 грн;

● особі з інвалідністю III групи - у трикратному розмірі прожиткового мінімуму. У 2023 році ця сума складає 6 тис. 279 грн.

Крім цього, затверджено Порядок надання щорічної допомоги на оздоровлення особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, постраждалих внаслідок дії вибухонебезпечних предметів, згідно з яким компенсація виплачується:

● особам з інвалідністю І або II групи, дітям з інвалідністю - 40 % розміру прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня поточного року для осіб, які втратили працездатність. У 2023 році ця сума складає 837 грн.

● особам з інвалідністю III групи - 35 % розміру прожиткового мінімуму - 733 гривні.
Добавлено: 13-03-2023, 14:13
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх