У Запорізькій обласній дитячій лікарні провели обшуки: що відомо

Вчора, 14 березня правоохоронці провели обшуки у Запорізькій обласній дитячій лікарні та вдома у головного лікаря Юрія Борзенко. Про це передає "Суспільне".

Зазначається, що у лікарні обшуки тривали з 8-ої до 13-ої години. За словами Юрія Борзенка, вдома у нього перевірили ноутбук та телефон.

"Вдома перевірили шафи. На роботі вилучили документи, які відносилися до закупівлі томографа: правильно чи не правильно була проведена закупівля цього томографу", - розповів Борзенко.

Як раніше повідомляв "Panoptikon", 6 лютого Запорізька обласна прокуратура подала позов до Господарського суду щодо визнання недійсним договору поставки медобладнання за 16 мільйонів гривень, яке так і не з'явилось у дитячому медичному закладі Запоріжжя.

"Незважаючи на те, що кошти за вказаний апарат перераховані на рахунок постачальника по теперішній час вказане медобладнання фактично відсутне, що в свою чергу ставить під сумнів реальність намірів забезпечення нагальних потреб держави в умовах воєнного стану", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Зі слів головного лікаря медзакладу, томографа досі немає через відсутність ремонту приміщення.

"Це швидко не проходить. Зробити наперед ремонт приміщення під томограф не можливо, тому що він робиться під тип томографа. Було зроблено літом корегування проєкту, але грошей на капітальний ремонт виділено не було. Бо є постанова Кабміну, яка не дає можливості проводити капітальні ремонти за бюджетні кошти", - пояснив він журналістам "Суспільного".


Юрій Борзенко, головний лікар Запорізької обласної дитячої лікарні. Фото: Суспільне Запоріжжя

Він також повідомив, що у пошуку коштів медзаклад звернувся до міжнародних організацій за допомогою, на що відгукнувся дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ.

На запитання журналістів щодо співробітництва із заступницею голови ЗОВА Златою Некрасовою, Юрій Борзенко відповів наступне:

"Зі Златою Некрасовою було в одному - вона, як профільний заступник голови ЗОВА, до неї зверталися за виділенням коштів на придбання томографу. Більше співробітництва ніякого з нею не було."

Досудове розслідування у цій справі здійснюють слідчі відділу поліції № 4 Запорізького районного управління поліції.
Добавлено: 15-03-2023, 11:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх