Повідомлено підозру за фактом пособництва державі-агресору колишньому співробітнику Запорізької АЕС

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому співробітнику одного з підприємств атомної енергетики України за фактом пособництва державі-агресору.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний громадянин України, займаючи керівну посаду на Запорізькій атомної електростанції в окупованому Енергодарі та пішов на співпрацю з ворогом.

«Погодившись на призначення першим заступником директора так званої «Эксплуатирующей организации Запорожской АЭС» - директором так званої «Запорожской атомной электростанции», добровільно надавав допомогу державі-агресору з реалізації злочинного указу президента рф, яким Запорізька АЕС  віднесена до суб’єктів російського енергетичного ринку», – йдеться у повідомленні.

Разом з окупаційною владою чоловік організував зібрання серед персоналу АЕС, на яких агітував до підтримки ворога, у тому числі стосовно нових «умов» та «режиму роботи» захопленої станції. Крім того, він забезпечив оформлення нових ліцензій на використання атомної енергії енергоблоків Запорізької АЕС в енергосистемі держави-агресора.
Добавлено: 21-03-2023, 15:07
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх