Росіяни продовжують створювати підліткові мілітарні об'єднання на окупованих територіях

Учасники Першого з'їзду молодіжного руху окупованої Запорізької області "Юг Молодой" у Мелітополі. Фото: тг-кнал руху

Росіяни анонсували створення "Добровольчої молодіжної дружини" в межах псевдогромадського руху "Юг Молодой" на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Про це інформують в Центрі національного спротиву.

Так, окупанти заявили, що юні "дружинники" мають надавати допомогу з охорони громадського порядку, взаємодіяти з так званими "правоохороними органами" та російськими військовими.

"На ТОТ створюють такі умови, що вступ до таких організацій є добровільно-примусовими й покликаний не лише залучити дітей до пропагандистських осередків, але й поділити між ними відповідальність за "службу", - зазначають у ЦНС.

Як повідомляють в Центрі журналістських розслідувань, "Юг Молодой" був створений в серпні 2022 року. Опікується організацією, рекламує діяльність та особисто бере участь в публічних заходах Антон Тіцкій, але керівником окупаційні джерела називають Юлію Клименко.

Росіяни продовжують створювати підліткові мілітарні об'єднання на окупованих територіях

Джерело: Центр журналістських розслідувань

Перший є так званим "міністром із молодіжної політики Запорізької області", а друга - керівниця руху "Волонтери за росію", очільниця обласної організації так званої "Молодой гвардии "Единой России". Нині фактично їй під повний контроль віддали весь молодіжний рух в окупованому Мелітополі та регіоні.

Загалом, на тимчасово окупованій території регіону діють близько десяти молодіжних та дитячих організацій.

"Всі вони є частиною пропагандистської машини рф. Молодь збирає допомогу для окупаційних військ, передає її на передову, проводить ідеологічні заходи. Тепер окупанти фактично відкрито заявляють, що вони будуть долучати їх до прямої взаємодії з російською армією", - підсумовують у ЦЖР.
Добавлено: 24-03-2023, 11:21
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх