Як пройшов візит голови МАГАТЕ на Запорізьку АЕС: що відомо

Вчора, 29 березня, гендиректор МАГАТЕ їздив із візитом на окуповану росіянами Запорізьку АЕС, що в Енергодарі. Він пробув там кілька годин та повернувся на підконтрольну Україні територію. Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома".

"Рафаель Гроссі повернувся на підконтрольну Україні територію разом з експертами постійної місії Агентства, які перебували на ЗАЕС до сьогоднішньої ротації. Стежити за ситуацією на станції продовжать інші представники МАГАТЕ", - йдеться у повідомленні.

Міжнародне агентство з атомної енергії на своїй офіційній сторінці у Твіттер показало відео другого візиту гендиректора Рафаеля Гроссі на ЗАЕС з початку повномасштабної війни.


За словами Гроссі, зі станції, яка перебуває під окупацією російських військ, не будуть робити "фортецю".

"Я мав можливість оцінити збитки, яких зазнав цей об’єкт після обстрілу 20 листопада, і також проблеми, які виникли після повторюваних блекаутів... Спочатку ми зосереджувалися на можливості створення чітко визначеної зони навколо станції… Ми не будемо будувати тут фортецю. Ідея полягає в тому, щоб узгодити певні принципи, певні зобов’язання, зокрема, не атакувати станцію. Це атомна електростанція. Це не військова база", - наголосив Гроссі.

Він додав, що в Запорізькій області фіксується значне збільшення чисельності військ.

"Часто говорять про наступ і контрнаступ. Я, звичайно, зосереджений на ядерній безпеці. І як ви знаєте, я працював з керівництвом у Києві, також у Москві, щоб визначити заходи, спрямовані на захист станції", - сказав очільник МАГАТЕ.

Добавлено: 30-03-2023, 10:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх