Застосовував фізичне та психологічне насильство: у Запоріжжі судитимуть «військового коменданта» окупаційної адміністрації Мелітополя

Прокурорами скеровано обвинувачення за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України) стосовно «військового коменданта» окупаційної адміністрації, який катував мирних мешканців у Мелітополі.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Слідчі Управління СБУ в Запорізькій області встановили, що від початку окупації Мелітопольського району командир тактичної групи військ нацгвардії РФ був призначений так званим «військовим комендантом» окупаційної адміністрації Мелітополя. Повідомляється, що він особисто віддавав накази затримувати цивільних, які могли «заважати» планам окупантів.

Затриманих доправляли до «військової комендатури», де над ними застосовували фізичне та психологічне насильство.

«Також підозрюваний разом зі своїми спільниками з числа військових держави-агресора ініціював викрадення керівниці одного з місцевих закладів освіти. Жінку помістили до камери, де утримували з мінімальною кількістю води без облаштованого санвузла та їжі. Їй влаштовували допити виключно в нічний час, тим самим змушували до співпраці з ворогом», – йдеться у повідомлені.
Добавлено: 5-04-2023, 13:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх