За останні дві доби ворог наріс 125 ударів по території Запорізької області: поліція документує наслідки воєнних злочинів

Ворог продовжує тероризувати прифронтові населені пункти на Запорізькому напрямку.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Запорізькій області.

В поліції зазначають, що ворог цілеспрямовано нищить домівки місцевих мешканців та об’єкти цивільної інфраструктури вздовж лінії фронту.

«Упродовж 3 та 4 квітня ворог наніс 125 ударів по території області, 105 з яких – із артилерійських установок. Крім того, 10 разів атакував із безпілотників, 7 - із РСЗВ та 3 рази застосував авіацію. Найбільше від обстрілів постраждали міста та селища Пологівського району», – йдеться у повідомлені.

Під ударом ворога знову опинились Гуляйполе, Оріхів, Преображенка, Чарівне, Новоданилівка, Новоандріївка, Білогір'я, Ольгівське, Гуляйпільське, Єгорівка, Лугівське, Малинівка, Залізничне, Щербаки Пологівського району та Кам'янське і Малі Щербаки Василівського району.

Відомо, що у Преображенці одна з російських авіабомб впала на подвір’я житлового будинку, де мешкало подружжя пенсіонерів. Бойова частина дивом не детонувала, тож поліцією разом з органами місцевого самоврядування вдалось оперативно евакуювати 16 мешканців прилеглих будинків, переважна кількість яких люди похилого віку. Боєприпас вивезли співробітники ДСНС для його подальшого знешкодження.



«Ворожими ударами пошкоджені цивільна та житлова інфраструктури Оріхівської і Гуляйпільської територіальних громад. 4 квітня росіяни накрили «градами» Новопавлівку, в результаті чого пошкоджено приміщення фермерського господарства, сільсько-господарську техніку та вбито дві свійських тварини», – йдеться у повідомлені.

За цими випадками інформації про постраждалих не надходило.
За останні дві доби ворог наріс 125 ударів по території Запорізької області: поліція документує наслідки воєнних злочинів




Добавлено: 5-04-2023, 16:23
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх