Соціальні послуги, консультації та розважальні заходи: як працює у Запоріжжі відкритий простір допомоги "Саме тут"

З червня минулого року у Запоріжжі розпочав свою роботу відкритий простір допомоги "Саме тут" для переселенців з Мелітополя та Мелітопольського району. Наші журналісти побували у центрі та дізнатись, що спектр послуг, якими можуть скористатись ВПО з окупованих територій Запорізької області, постійно розширюється, а умови змінюються. Детальніше про це - у матеріалі "Panoptikon".

Так, на базі центру за адресою: пр-т Соборний, 8 надається гуманітарна, юридична, психологічна та медична допомога. Активно проводяться консультації з соціальних питань та культурно-розважальні заходи для дітей і дорослих.

Як пояснює мер захопленого Мелітополя Іван Федоров, абсолютно усі ВПО з тимчасово окупованих територій Запорізької області можуть отримати:
● юридичні послуги (консультація юриста, адвоката, нотаріуса);
● психологічні послуги;
● медичні послуги;
● освітні послуги та заходи дозвілля;
● консультації фахівців Центру зайнятості та Пенсійного фонду.

Гуманітарна допомога

Соціальні послуги, консультації та розважальні заходи: як працює у Запоріжжі відкритий простір допомоги "Саме тут"

Гуманітарна допомога включає видачу продуктових наборів для ВПО та є однією з найбільш популярних послуг. В місяць за попередньою реєстрацією видається 1 набір на родину, або за певними категоріями. Окремо у зазначений день в порядку живої черги можна отримати одяг, взуття, гігієнічні, дитячі набори та інші речі за наявності.

При собі необхідно мати довідку ВПО, паспорт та ідентифікаційний код.

Додатковий пункт видачі: вул. Щаслива, 2 (Козацький ліцей, вхід з боку АТБ), зупинка "9 лікарня". Він працює кожний 4-ий четвер місяця.


Фінансова допомога


Для жителів Мелітополя та Мелітопольського району, які мають довідку ВПО м. Запоріжжя або Запорізької області, є можливість зареєструватись на базі Центру для отримання грошових виплат. Основні умови:
● ви ще не оформлювали грошову допомогу від міжнародних фондів;
● з останньої виплати пройшло повних 3 місяці;
● ви оформили допомогу 3 місяці тому, але НЕ отримали її.

Медична допомога


Свою роботу продовжує і медичний хаб. Нині кожної п’ятниці ВПО можуть звернутися до лікарів на базі центру для отримання безкоштовних медичних послуг, а саме:
● консультація сімейних лікарів, невролога, дитячого кардіолога, дитячого гастроентеролога, педіатра, дерматолога;
● вимірювання тиску;
● вимірювання цукру крові;
● пульсоксіметрія;
● виписка рецептів;
● направлення до вузьких спеціалістів;
● видача медикаментів за наявності;
● у разі призначення лікарів центру: ін'єкції у маніпуляційному кабінеті;
● за наявності симптомів ГРВІ - тестування на covid -19.

За минулі три тижні до медиків звернулися понад 400 переселенців. Людей приймають незалежно від наявності декларацій за попередньою реєстрацією.



Психологічна допомога

Усі переселенці можуть отримати консультації психолога у понеділок і вівторок з 10:00 до 15:00 та у середу з 09:00 до 14:00. Записатися на консультацію можна за посиланням.

Юридичні та інші послуги

Щопонеділка можна отримати безкоштовну правову допомогу та скористатись послугами адвоката Сергія Фоменка. Для запису на консультацію необхідно зателефонувати за номером: 067 252 03 20.

Щочетверга з 9:00 до 13:00 проводяться консультації з працевлаштування, а також працює фахівець з Центру зайнятості. Усіх зацікавлених просять заздалегідь заповнювати анкету.

Освітні послуги

Освітній Хаб Мелітополя забезпечує різні мистецькі і навчальні заняття, зокрема, очне проведення безкоштовних індивідуальних та групових консультацій для школярів. Також проходять консультації і для випускників.

Коворкінг включає лекції та тренінг-курси з використанням сучасних комп'ютерних технологій.

Культурно-розважальні заходи


У центрі на постійній основі проводяться різні заходи дозвілля як для дітей, так і для дорослих. Зокрема, майстер-класи, квести, тренінги і т.д. Для цього також передбачена попередня реєстрація, оскільки місця обмежені.

Так, з 10 по 14 квітня у Центрі відбувся "Пасхальний тиждень", в рамках якого було організовано багато тематичних заходів.



Зокрема, 12 квітня на базі центру запорізькою майстринею Катериною Дубровською був проведений майстер-клас з виготовлення шкрябанок та розпису писанок воском. Крім цього, дорослі та діти мали змогу усі разом прикрасити паски для ЗСУ.


За словами організаторів, усі роботи будуть відправлені українським воїнам.

Центр працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 15:00. Також можна звернутись на гарячу лінію центру: +38 (067) 329 01 81.

Добавлено: 18-04-2023, 12:43
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх