Окупанти судитимуть викраденого волонтера із Запоріжжя Дмитра Голубєва

Фото: sudyrf.info

Окупанти судитимуть викраденого волонтера із Запоріжжя Дмитра Голубєва, який доставляв гуманітарну допомогу в окупований Мелітополь. Подробиці розповіли в Центрі журналістських розслідувань.

Зазначається, що його справу розглядатиме Південний окружний військовий суд в росіському Ростові-на-Дону. ФСБ обвинувачуює Голубєва в нібито підготовці теракту - підриві адміністративних будівель.

Він був викрадений 11 серпня 2022 року російськими силовиками і депортований до Криму, а далі - до росії.

Цивільна дружина викраденого волонтера, Анна Купрієнко нагадала обставини викрадення Дмитра Голубєва влітку минулого року:

"Діма возив в Мелітополь гуманітарну допомогу – ліки і корм для тварин. Того разу на зворотному шляху ще мав забрати жінку з дитиною, які хотіли евакуюватися в Запоріжжя. Але 11 серпня зв’язок з ним обірвався. Що з чоловіком, я не знала аж до листопада, коли мені через знайомих передали записку, написану рукою Діми. Він повідомляв, що знаходиться в сімферопольському СІЗО і обвинувачують його в тероризмі".

Вона впевнена, що обвинувачення абсолютно абсурдні, адже чоловік вів звичайне життя, працював таксистом, піклувався про дружину і двох дітей. Крім того, має проблеми зі здоров’ям – родина збирала кошти на заміну тазостегнового суглоба.

Про те, що Дмитра незаконно вивезли в рф і судитимуть в Ростові-на-Дону, жінка дізналася від журналістів ЦЖР. Перше засідання суду призначене на 19 квітня 2023 року.

За інформацією російського державного агентства ТАСС, Голубєв нібито був завербований Головним управлінням розвідки Міноборони України, в Запоріжжі пройшов навчання з виготовлення саморобних вибухових пристроїв та їхнього застосування.

"Вибухівку на окуповану територію провозив частинами. Підірвати мав три об’єкти: ділянку дороги, якою їздять представники окупаційної адміністрації та військовослужбовці рф, які їх супроводжують; будівлю окупаційного "МРЭУ ГИБДД" у Мелітополі; а також будівлю "Военно-гражданской администрации Запорожской области", - повідомляють в ЦЖР з посиланням на ТАСС.


За версією "слідства", вибухівку на дорозі знайшли співробітники ФСБ, пристрій біля МРЕВ спрацював – вибух пошкодив фасад і внутрішнє приміщення будівлі. А третій вибуховий пристрій Голубєв нібито просто не встиг встановити.
Добавлено: 20-04-2023, 10:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх