Посилені перевірки в окупованому Енергодарі: місцевих жителів закликають подбати про безпеку

Фото: СтопКор

Російські окупаційні війська все частіше влаштовують на вулицях посилені перевірки. Про це 19 квітня розповів мер окупованого Енергодара в Запорізькій області Дмитро Орлов у своєму Telegram-каналі.

"Військові рф все частіше влаштовують на вулицях жорсткі перевірки. Заходять і в квартири. Відбувається це як за списками так званих "неблагонадійних", які склали та час від часу відпрацьовують окупанти, так і вибірково", - йдеться у повідомленні.

Також особливу зацікавленість у них викликають люди з українськими паспортами. За словами мера, через те, що в Енергодарі таких становить більшість, то і перевірки іноді носять масовий характер.

Крім цього, перевіряють телефони на наявність українських каналів чи патріотичних світлин, вимагають відкривати та показувати соціальні мережі, вибірково читають переписку.

"Останнім часом прискіпуються до додатків українських банків, адже гривню вони називають "іноземною валютою" і підозрюють всіх та кожного в здійсненні "незаконних валютних операцій", - додає Орлов.

Зазначається, що найчастіше такі рейди відбуваються біля міського ринку, оскільки там часто перебуває чимало озброєних військових.

"Зараз, коли окупанти помітно заметушилися в очікуванні контрнаступу ЗСУ, мешканцям Енергодара, які залишаються в місті, варто бути особливо обережними як у власних квартирах, так і щоразу виходячи з дому", - закликає місцева влада Енергодару.
Добавлено: 20-04-2023, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх