Як опановують нові види озброєння бійці ТРО на Запорізькому напрямку (Відео)

Фото: 102 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Військовослужбовці, які нині воюють на Запорізькому напрямку, відпрацьовують на полігонах прийоми захоплення російських окопів в парах та стрільбу з кулемета. Як проходять тренування, показали на сторінці 102 окремої бригади територіальної оборони в Фейсбуці.

Журналісти "Суспільного" поспілкувалися з хлопцями, більшість з яких родом з Івано-Франківщини. Нині вони разом захищають країну на Запорізькому напрямку, розповів військовий на позивний "Греб". Свій бойовий шлях чоловік розпочав з Яблунівської територіальної оборони. Нині ж воює в 102-й бригаді.

Під час повномасштабної війни двічі отримав контузію: першу - у Гуляйполі, другу – під Запоріжжям:

"Були на бойових позиціях, і там я отримав контузію серйозну, лікувався три місці. В реабілітації місяці два не говорив. Це була найгірша контузія. По нас крили півтори години, хлопці казали. І так стріляли, що я був у відключці. Мало, що пам’ятаю"

Військовий на позивний "Колюшик" зазначив, що відточують бійці на полігоні в рамках тренування навички прицільної стрільби, зокрема, з крупнокаліберного кулемета "Браунінг".

Як опановують нові види озброєння бійці ТРО на Запорізькому напрямку (Відео)

Фото: 102 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Боєць на позивний "Вовк" з початку повномасштабного вторгнення пішов захищати країну. На тренуваннях разом із побратимами опановував прийоми захоплення окопів росіян:

"Якщо ви бачите, що вони в посадці, наприклад, чи в окопі. Одна група тилова, а друга – західна. І йде вогонь з двох сторін. Якщо одна сторона стріляє, а друга їх прикриває. Де сидять вороги, і починається вогонь на ближній бій".

Серед добровольців - військовослужбовець на позивний "Енді". Він каже, що багато де був закордоном, але понад усе любить Україну:

"Хочу, аби після війни, якщо виживу, не соромно було нікому дивитися в очі. Аби наші люди не виїжджали".

Добавлено: 24-04-2023, 14:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх