У Запоріжжі обговорили гуманітарну допомогу місцевим жителям після деокупації регіону

У Запоріжжі 2 травня відбулась зустріч Запорізької ОВА та Офісу ООН з координації гуманітарних питань (OCHA). Разом з представниками місцевих громадських організацій вони обговорили хід гуманітарних місій після деокупації регіону, передає "Panoptikon".

"Сьогодні питання деокупації дуже гостро стоїть перед нами усіма. Ми знаємо, як це все відбувалося в інших областях, тому усвідомлюємо, що є певні проблеми з координацією допомоги", - зазначив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Під час заходу представники Координаційного гуманітарного центру наголосили на об'єднанні зусиль всіх волонтерських організацій. Необхідно це для того, щоб кожен день отримувати актуальну інформацію та правильно розподіляти свої ресурси, уникаючи дублювання допомоги. Це ті випадки, коли одна родина може отримати її декілька разів, а інша – жодного.

Так, на прикладі деокупованих територій Харківщини вони розповіли як це може відбуватись на Запоріжжі.

У Запоріжжі обговорили гуманітарну допомогу місцевим жителям після деокупації регіону

"Основна наша мета зараз підготуватися і ввести механізм, який ми запровадили на деокупованих територіях Харківській області. До нього входить інформування представників влади, місцевих та міжнародних організацій про наявну гуманітарну ситуацію в регіоні, про потреби в деокупованій частині регіону кожного населеного пункту та спільний пошук ресурсів для закриття цих потреб", - зазначив голова Координаційного центру Євген Коляда.

За попередніми даними, гуманітарна місія – це не тільки продукти харчування, а й набори гігієни, теплих речей, побутова хімія, медицина, генератори, буржуйки та інші прилади обігріву чи будівельні матеріали.

Крім цього, вони зможуть координувати проведення евакуації місцевого населення.
Добавлено: 4-05-2023, 11:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх