У Запоріжжі суд взяв під варту голову Полтавського районного суду, яка співпрацювала із російськими спецслужбами

Жовтневий районний суд в місті Запоріжжя обрав запобіжний захід голові Полтавського районного суду, яка підозрюється у державній зраді.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Відомо, що суддя з Бердянська після окупації міста військовослужбовцями РФ, нехтуючи присягою українському народові, розпочала активно співпрацювати зі спецслужбами та представниками країни-агресора на тимчасово окупованій території Бердянського району.

Жінка особисто збирала та передавала ворогу дані щодо переміщення українських військових на території Донецької області. Крім того, вона надавала інформацію щодо проукраїнськи налаштованих працівників правосуддя та формувала штат так званого підрозділу «министерства чрезвычайных ситуаций россии».

«Через деякий час підозрювана виїхала на постійне проживання до Полтави, де очолила Полтавський районний суд. У травні 2023 року за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури її незаконні дії було викрито. Заступником Генерального прокурора підписано повідомлення про підозру судді  у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Наразі судом задоволено брання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Добавлено: 10-05-2023, 15:37
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх