Із Запорізької області окупанти примусово вивозять цивільне населення, в тому числі й персонал захопленої АЕС в Енергодарі, – ГУР

Фото: reuters 


росія примусово вивозить цивільних з окупованих територій Херсонської та Запорізької областей. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Зазначається, що мова йде про колаборантів, які свідомо співпрацювали з агресором. Їх переконують залишити окуповані території через активні бойові дії, які повинні початись із контрнаступом Збройних Сил України.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк, розповів виданню РБК-Україна, що:

«Вони (окупанти, – ред.), по-перше, не хочуть, щоб населення могло спостерігати за їхньою підготовкою до боїв – тобто це певні контррозвідувальні заходи. Це також і фільтраційні заходи, оскільки насамперед відбувається примусовий вивіз проукраїнського населення. І по-третє, росіяни бояться проведення на цих територіях якогось партизанського руху і внутрішнього спротиву».

Представник ГУР МО України повідомив, що наразі відведення російських бойових підрозділів ні з Запорізької, ні з Херсонської областей не фіксують. На окупованих територіях цих двох регіонів зараз зосереджено орієнтовно 152 тисячі особового складу ворожих військ, і всі їхні дії вказують на те, що вони готуються до оборони.
Добавлено: 15-05-2023, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх