Активні прихильники "руського мира": СБУ повідомила про підозру мешканцям Бердянська та Енергодара

СБУ повідомила про підозру мешканцям Бердянська та Енергодара на окупованій частині Запорізької області, які були активними прихильниками "руського мира" та пішли на співпрацю з ворогом.

Про це інформує пресслужба Запорізької ОВА із посиланням на СБУ.

Зазначається, що один із колаборантів на початку окупації Бердянського району дуже радів приходу військових рф. Він був призначений начальником так званого "отдела ЖКХ ВГА г. Бердянска и Бердянского района".

"Інший колаборант – мешканець Енергодара - теж активно співпрацює з ворогом. Його призначили начальником псевдооргану "Управление труда и социальной защиты населения города Энергодар", - повідомляють в СБУ.

На своїх "посадах" зрадники усіляко сприяють діяльності окупаційної влади, беруть активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітують земляків підтримувати окупантів.

"Вони свідомо надають сприяння окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності", - додають в СБУ.

Відносно обох зрадників обвинувальні акти направлено до суду. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
Добавлено: 25-05-2023, 15:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх