Двох підлітків із Бердянська окупанти звинувачують у підготовці диверсій: їм загрожує арешт

Фото: Медійна ініціатива за права людини

Двох підлітків із тимчасово окупованого Бердянська в Запорізькій області росіяни звинувачують у підготовці диверсій. Їм загрожує арешт.

Про це інформує Медійна ініціатива за права людини.

Так, двоє підлітків, Тігран Оганнісян та Микита Ханганов, обидва 2006 року народження, отримали обвинувачення від Слідчого комітету рф у нібито підготовці диверсії на залізниці.

"Обвинуваченню передували кілька місяців знущань над дітьми та їхніми сім’ями, затримання та катування. Дітям призначили місцевих адвокатів, один із яких пропонує самообмовити себе", - йдеться у повідомленні МІПЛ.

Переслідуванням з боку російських правоохоронних органів вони піддавалися ще з 30 вересня 2022 року. Зазначається, що тоді Тіграна викрали та жорстоко допитували "слідчі органи" із застосуванням побоїв та катування електричним струмом. Слідчі вимагали від хлопця зізнатися у підготовці диверсії на "Мелітопольській залізниці".

"Після розголосу у медіа про зникнення дитини, Тіграна відпустили за умови, що він щодня з’являтиметься до місцевих "правоохоронних органів", - зазначають у медійній ініціативі за права людини.

Микиті Ханганову тоді дивом вдалося уникнути арешту, проте згодом його так само зобов’язали щоденно з’являтися до слідчих та брати участь у так званих слідчих діях - допитах, слідчих експериментах тощо.

24 травня обом підліткам було оголошено обвинувачення за статтею 281 кримінального кодексу рф, що передбачає від 10 до 20 років ув’язнення.

В МІПЛ припускають, що найближчим часом дітям загрожує арешт та показове судилище, що його планує влаштувати відкомандирована до Бердянська російська влада.
Добавлено: 26-05-2023, 11:25
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх