У Запорізькій міськраді хочуть змінити платформу для розміщення петицій

У Запорізькій міськраді обговорили можливість зміни платформи для розміщення електронних петицій.

Про це повідомляється на офіційному сайті мерії.

За словами посадовців, система авторизації є спрощеною та не відповідає вимогам законодавства. У такий спосіб вони нібито хочуть боротися з ботами, що підписують петиції.

"На жаль, зараз той програмний комплекс, який знаходиться на сайті міської ради, не забезпечує дотримання цієї норми закону, а саме - в нас є петиції, які набирають 750 голосів і там масово голосують люди з однієї ІР-адреси. Тобто можна сказати, що голосують боти, - зазначив начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації міськради Євген Коваленко.

Секретар міськради Анатолій Куртєв ще тиждень тому дав протокольне доручення опрацювати перехід на новий програмний комплекс, який буде відповідати вимогам законодавства.

"Цей комплекс запропонований Міністерством цифрової трансформації та фінансується за кошти донорів. Для міської ради він буде безкоштовним", - йдеться у повідомленні мерії.

На новому сервісі зазначити свою особу можна буде у кілька способів, зокрема й за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Варто зауважити, що нещодавно запорізькі активісти намагалися подати петицію про дострокове припинення повноважень секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртева, однак її двічі відхиляли.

А до цього подали петицію щодо висловлення недовіри з подальшим звільненням директорці департаменту культури Катерини Сімоновій.
Добавлено: 30-05-2023, 10:27
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх