У Запоріжжі прокуратура зобов'язала укласти охоронний договір задля збереження об’єкта культурної спадщини «Народний дім» 

Суд задовольнив позов Вознесенівської окружної прокуратури та зобов'язав товариство укласти охоронний договір на пам’ятку історії та архітектури місцевого значення. 

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Зазначається, що у березні 2013 року суб’єкт господарювання набув у власність пам’ятку історії та архітектури місцевого значення, однак тривалий час продовжував порушувати законодавчі вимоги та не брав на себе охоронних зобов'язань. 

У Запоріжжі прокуратура зобов'язала укласти охоронний договір задля збереження об’єкта культурної спадщини «Народний дім» 

«Народний дім» – це об’єкт культурної спадщини збудований наприкінці 1903 року. Він став першою будівлею театрального зразка в місті та відіграв значну роль у просвітництві. У ньому давались театральні вистави, читались лекції, транслювався синематограф; розміщувалось товариство «Просвіта», яке брало активну участь в українізації міста Олександрівськ (історична назва Запоріжжя).
Добавлено: 30-05-2023, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх