В окупованому Мелітополі росіяни викрали журналістку та її чоловіка: їх звинувачують у тероризмі

Реєстр "Викрадені мелітопольці"

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області росіяни викрали журналістку Ірину Левченко та її чоловіка Олександра.

Про це інформує правління Запорізької обласної організації НСЖУ.

За попередніми даними, вони зникли ще 6 травня. Лише через два тижні вдалося з’ясувати, що подружжя Левченків було без будь-яких пояснень затримане окупаційною владою.

"Ірина Левченко працювала журналістом в дуже відомих загальнонаціональних періодичних виданнях. Але нині і вона, і її чоловік – пенсіонери, ніякою трудовою чи іншою діяльністю не займаються, мають проблеми із здоров’ям", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в НСЖУ, утримують арештованих в нелюдських умовах, майже без їжі, в холодному підвалі, на бетонній підлозі, їх піддають фізичним та моральним тортурам, висуваючи абсолютно безглузді і надумані звинувачення в тероризмі.

"Ми рішуче вимагаємо від окупаційної влади Мелітополя припинити беззаконня, дотримуватись міжнародних норм на тимчасово захоплених українських територіях, повернути свободу журналістці-ветерану Ірині Левченко та її чоловікові Олександру Левченку", – наголошують в організації.
Добавлено: 30-05-2023, 16:18
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх