На окупованих територіях Запорізької області росіяни посилено перевіряють телефони підлітків

Ілюстративне фото

На окупованих територіях Запорізької області, зокрема у Мелітополі, росіяни посилено перевіряють телефони дітей після вбивства за проукраїнську позицію двох підлітків у Бердянську, про що повідомляв "Panoptikon".

Подробиці так званих "перевірок" розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров сьогодні, 29 червня.

"У Мелітополі перевіряють телефони підлітків на наявність підписок на українські медіа та офіційні канали. Викликають батьків до комендатури та погрожують репресіями", - йдеться у повідомленні.

У Центрі національного спротиву також зазначають, що батькам погрожують позбавленням батьківських прав та депортацією дітей до росії:

"Окупанти затримують дітей на тимчасово окупованих територіях, аби тиснути на їхніх батьків. Причиною затримань, фактично, є боротьба з дітьми, які проявляють українську позицію. Зокрема через те, що молодь на ТОТ постійно відвідує українські інтернет-ресурси, у школах веде суперечки з учителями щодо дій рф".

Як додає Федоров, шукають окупанти й проукраїнськи налаштованих дорослих:

"Днями мелітопольці спостерігали чергову розправу над патріотом - за гасло "Слава Україні" російські військові тягли його вулицею та били прикладом автомата".
Добавлено: 29-06-2023, 12:09
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх