Росіяни планують затопити Токмак, щоб ускладнити наступ ЗСУ, –  Bellingcat

Фото: Bellingcat/Planet Labs Жовтий піщаний бар'єр у центрі зображення перешкоджає течії води

Перед контрнаступом Збройних сил України росіяни збудували дамбу на околиці окупованого міста Токмак у Запорізькій області.

Про це повідомляє Bellingcat посилаючись на супутникові знімки від Planet Labs.

Зазначається, що імпровізована росіянами дамба розташована в межах оборонної лінії, що огинає місто Токмак, яке знаходиться за кількома іншими оборонними лініями. росія може розглядати тактику затоплення Токмака, задля того, щоб ускладнити наступ української армії.


Згідно із зображенням на знімках від 3 травня 2023 року, видно сліди від шин, що ведуть від дамби. Це свідчить про те, що дамбу окупанти могли використовувати як переправу. Вже 6 травня річка Токмачка була перекрита, а рівень води на східній стороні дамби неухильно зростав до червня.

«Росія кілька місяців готувалася до українського контрнаступу на півдні країни. Багатошарова оборона складається з декількох ліній мінних полів, протитанкових ровів, бетонних загороджень і траншей, що охоплюють всю лінію фронту на великій глибині.

Підвищення рівня води в річці Токмачка може бути частиною більш масштабних зусиль, спрямованих на уповільнення просування українських військ. Зокрема, це може бути частиною зусиль, спрямованих на те, щоб сповільнити східне оточення Токмака в разі прориву українських військ поблизу міста», – йдеться у повідомлені.
Добавлено: 29-06-2023, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх