Активісти встановили місця концентрації ДТП у Запоріжжі та їх основні причини

Наслідки ДТП у Запоріжжі. Колаж: Panoptikon

Згідно з даними, наданими патрульною поліцією в Запорізькій області, активісти ГО "Спільно HUB" встановили місця, де регулярно трапляються аварії у Запоріжжі, та їх основні причини.

Про це вчора, 13 липня, обговорили на пресконференції щодо змін організації дорожнього руху, передає Panoptikon.

Загалом було названо декілька найбільш проблемних локацій та надано рекомендації щодо подальших змін. Однак наголошується, що їх кількість є значно більшою.

1. вул. Бородінська (від. вул. Гребельної до вул. Ладозька)

Активісти встановили місця концентрації ДТП у Запоріжжі та їх основні причини

Джерело: Google maps

Протягом 2020-2022рр. тут сталося 19 ДТП з постраждалими, з яких 13 - за участі пішоходів. Активісти рекомендують облаштувати тут підвищений наземний перехід.

2. вул. Гребельна (від вул. Бородінська до Греблі ДніпроГЕС).


Джерело: Google maps

3. вул. Українська (від Прибережної магістралі до вул. Паровозна).


Джерело: Google maps

На цих двох локаціях разом за три роки сталося 55 аварій з постраждалими, оскільки водії дуже часто перевищують швидкість руху. Щоб уникнути цього рекомендують облаштувати додатковий наземний перехід з острівцем безпеки.

4. просп. Соборний по всій протяжності.


Джерело: Google maps

На центральному проспекті за цей же термін сталось 185 ДТП з постраждалими, з них 91 – за участі пішоходів. Локація потребує комплексного підходу до кожної з проблемних ділянок.

5. бул. Шевченка (від. вул. Перемоги до просп. Соборного).



Джерело: Google maps

Водії часто порушують швидкість та правила проїзду перехресть, що спричиняє ДТП. Активісти вважають, що підняте перехрестя може бути вирішенням цієї проблеми.

6. вул. Новокузнецька (від Прибережної магістралі до вул. Нагнибіди).


Джерело: Google maps

Зазначається, що переходів для пішоходів на цій ділянці недостатньо і розташовані вони на великій відстані один від одного. Також тут регулярно відсутня дорожня розмітка.

Орієнтовний бюджет на кожну з локацій (в залежності від площі та інших деталей) може складати від 60 тис. грн, або ж від 120-140 тис. грн.

За словами представників патрульної поліції, найпоширенішими причинами ДТП у Запоріжжі залишаються порушення правил маневрування та перевищення швидкості.

Інфографіка: Panoptikon. Джерело: ГО "Спільно HUB"

Нагадаємо, що у Запоріжжі планують розробити комплексну програму для покращення безпеки дорожнього руху.

Анастасія Чобліна
Добавлено: 14-07-2023, 13:00
2

Похожие публикации


Комментарии (2)

avatar
0
#1 Илья

Одной из причин аварий на дорогах Запорожья-полное отсутствие контроля со стороны полиции,для примера- Набережная магистраль в районе центрального пляжа.Висит знак ограничения скорости 40,но 100-130км/час норма,особенно для байкеров.Для некоторых даже "лежачий полицейский " не помеха.ayz39 

avatar
0
#2 Алексей

gmail.com Превышение скорости, является осознанным нарушением, приводящим к тяжелым авариям. С этими нарушениями должна бороться дорожная полицыя, они за это получают зарплату, а мы начинаем дополнительно расходовать бюджетные деньги на всевозможные принудительные  устройства. Мы стремимся в европу, так вот во многих городах в европе, скорость ограничена 30-ю км. а у нас на набережной магистрали просят поднять минимальную скорость. И вообще-то по центральным улицам должен ходить общественный транспорт.

Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх