В Запорізькій області значно зросла кількість шахрайських дій: в поліції розповіли як вберегти себе від аферистів

Ілюстративне фото

Після початку повномасштабного вторгнення значно зросла кількість шахрайських дій у Запорізькій області. За попередніми даними, лише з початку цього року було зареєстрована понад 1700 повідомлень про шахрайство.

Про те, як вберегти себе від аферистів розповіли представники ГУНП в Запорізькій області під час брифінгу у Медіацентрі.

Так, в мережі почастішали випадки поширення інформації про надання соціальних виплат від фейкових благодійних організацій чи міжнародних партнерів. Для отримання грошової допомоги користувачів просять перейти за посиланням та ввести реквізити своєї платіжної картки.

Як попередили фахівці Національної поліції, це є типова схема аферистів, коли замість нарахування коштів відбувається списання.

В Запорізькій області значно зросла кількість шахрайських дій: в поліції розповіли як вберегти себе від аферистів

Приклад шахрайської схеми. Фото з відкритих джерел

"Шахраї підлаштовують свої афери відповідно до потреб населення в умовах воєнного стану. Зокрема, під виглядом надання послуги пасажирських перевезень чи доставки ліків до тимчасово окупованих територій, злочинці виманюють грошові кошти", - йдеться у повідомленні поліції.

Крім цього, аферисти влаштовують фейкові збори на потреби Збройних сил України. В таких випадках кошти перераховувати слід лише перевіреним особам чи фондам.


Фото: ГУНП в Запорізькій області

Як зазначили спікери, з початку року шахрайськими діями населенню регіону завдано збитків на суму понад 8 млн грн, але ця сума не є показовою, адже не всі громадяни звертаються до поліції.
Добавлено: 27-07-2023, 14:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх