У Запоріжжі до Дня Незалежності ветерани війни та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають разові грошові виплати

Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Запоріжці, що мають пільгове посвідчення, отримають на свій особистий рахунок виплати з нагоди Дня незалежності України.

Про це, 23 серпня, повідомили в пресслужбі Запорізької міської ради.

У випадку, якщо громадяни, які є у списку, не отримають виплату до 1-го жовтня, необхідно звернутись до Пенсійного фонду та написати заяву на разову грошову допомогу.

Об’єм грошового забезпечення залежно від соціальної категорії громадянина:

● Особи з інвалідністю внаслідок війни:

― першої групи — 3100 грн.
― другої групи — 2900 грн.
― третьої групи — 2700 грн.

● Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 грн.
● Учасники бойових дій — 1000 грн.
● Члени сім'ї загиблих (померлих) ветеранів війни та захисників та захисниць — 650 грн.
● Учасники війни — 450 грн.

«Якщо це військовослужбовці, які зараз знаходяться на військовій службі, то вони отримають цю виплату на свій поточний рахунок установи, або військової частини, або це може бути і Національна поліція, і Служба безпеки України. Тобто усі відомства, в яких вони зараз знаходяться на службі або за контрактом, вони повинні надати до Gенсійного фонду списки. Якщо військовослужбовці демобілізовані, то вони повинні звернутися до військкомату і стати там на облік. І тоді військкомат або зараз це називається територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, вони нададуть також їх до Пенсійного фонду», ― пояснила начальник відділу по роботі з пільговими категоріями департаменту соцзахисту населення Запорізької міської ради Світлана Степаненко.
Добавлено: 23-08-2023, 13:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх