У Запорізькій області оголошено примусову евакуацію дітей

Запланована примусова евакуація родин з дітьми з Василівського та Пологівського районів Запорізької області.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

За словами Юрія Малашко, це буде примусова евакуація з двох районів Запорізької області. Таким чином евакуюють 121 особу, зокрема 54 дитини.

«У нас зараз уже починається процес евакуації. Під евакуацію потрапляють 54 дитини та 67 супроводжуючих членів сімей. Тобто у нас на сьогодні необхідно 121 особу вивезти. Це один населений пункт у Василівському районі і також чотири населені пункти у Пологівському районі», - сказав Малашко.

Крім того, очільник Запорізької ОВА наголосив, що згідно із ситуацією в регіоні, на область щодня в середньому приходиться по 100-120 пострілів. Таким чином, найбільше від атаки ворога потерпають саме Василівський та Пологівський райони.

«Враховуючи той факт, що інформаційна компанія, яку ми розпочинали та постійно проводили ― не давала результатів і за несвідомість та недбалість батьків, перш за все страждали діти. Тому ми вирішили, що рішення про обов'язкову евакуацію має бути прийняте», ― зазначив Малашко.

Юрій Малашко додав, що до примусової евакуації входять маломобільні люди, які не можуть виїхати самостійно. Зазначається, що переміщення та розміщення евакуйованих громадян проводитиметься безоплатно коштом обласної влади. Також, допомогу наддадуть міжнародні партнери та волонтерські групи.

Всіх евакуйованих громадян буде переміщено до міста Запоріжжя та у Запорізький район, які є найбезпечнішими в регіоні.
Добавлено: 29-08-2023, 16:18
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх