Черговий зрив сесії Запорізької обласної ради: що мали розглядати

Фото: Panoptikon

Сьогодні, 1 вересня, втретє через відсутність кворуму було зірвано 10-у позачергову сесію Запорізької обласної ради.

Про це повідомляє «Panoptikon».

На сесії мали розглядати питання, щодо поновлення за рішенням суду на посадах директора «Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні ЗОР» Володимира Шинкаренка та керівника КЗ «Василівського історико-архітектурного музею-заповідника "Садиба Попова" Валерія Стойчева.

За словами голови обласної ради Олени Жук, це була третя невдала спроба зібратись та проголосувати, однак депутати не згодні з рішеннями суду:

«Депутати Запорізької обласної ради у великій кількості, точною більшістю голосів, один раз вже голосували і мають свою позицію з цього питання. Сьогодні депутати таким, в тому числі проявляють свою незгоду із рішенням суду за паном Шинкаренком та рішення суду за паном Стойчевим. Сьогодні на порядку денному були два питання і саме тому, на мій погляд, люди сьогодні не зібралися. Тому що саме з цих питань було два рішення суду і депутати вже висловлювали свою думку. Вони були проти їх поновлення».

Олена Жук зазначила, що наразі, стосовно рішення суду про відновлення посадовців на їх посадах, керівництво Запорізької обласної ради разом із депутатським корпусом подали апеляційну скаргу, яка має розглядатися найближчим часом.

Черговий зрив сесії Запорізької обласної ради: що мали розглядати

Голова обласної ради Олена Жук / Фото: Panoptikon

Депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков, який був присутній на трьох останніх сесіях зазначає, що невдалі спроби повноцінно зібрати сесію обласної ради пов’язані через неповне розуміння депутатів серйозності роботи під час сесійних засідань.

«Це напевно така суміш об’єктивних і суб’єктивних причин. Велика кількість депутатів не до кінця розуміє серйозність необхідності опрацювання під час сесійних засідань. Я вважаю, що від нашої діяльності, від того, наскільки рада повністю функціональна залежить імідж і репутація Запорізької області, тому що ми як фактично ключовий регіональний орган влади повинні демонструвати, що ми працюємо в складній області з урахуванням близькості до лінії фронту і приймаємо важливі рішення. Обласна рада повинна стати символом стабільності та життєдіяльності регіону», ― зазначає Аскад Ашурбеков.


Депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков / Фото: Panoptikon

Нагадаємо, сьогодні, 1 вересня, була скликана 10 позачергова сесія Запорізької обласної ради. З загальної кількості депутатів (84 осіб) на сесію зареєструвалися лише 22 народні обранці.
Добавлено: 1-09-2023, 14:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх