В одного з запорізьких депутатів виявлено ознаки неправомірного збагачення на суму понад 12 млн гривень, ― НАЗК

Фото: УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами моніторингу способу життя депутата Запорізької міської ради виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчать про його незаконне збагачення на 12,2 млн грн.

Про це сьогодні, 7 вересня, повідомили в пресслужбі НАЗК.

За інформацією від агентства, у січні та грудні 2020 року, матір депутата придбала нежитлове приміщення та 5 квартир у Києві загальною вартістю понад 7 млн грн. Крім того, у листопаді та грудні того ж року його батько став власником 4 нежитлових приміщень загальною вартістю майже 5 млн грн – одного у Запоріжжі та трьох у Києві.

Таким чином, не маючи достатньо коштів із законних джерел, батьки народного обранця набули у власність 10 об’єктів нерухомості, 6 з яких одразу подарували своєму синові, а інші 4 – через кілька днів після придбання.

В агентстві зазначають, що упродовж 2016-2018 років вони придбали 12 об’єктів нерухомості на понад 6 млн грн, що також значно перевищує отримані ними законні доходи.

«Депутат повідомив НАЗК, що йому невідоме походження коштів, за які його батьки придбали подаровані йому об’єкти нерухомості. Та й сам він у 2020 році, відповідно до відомостей у декларації, витратив майже 3 млн грн, придбавши, зокрема, автомобіль BMW Х7, корпоративні права та мотоцикл. Таким чином, за результатами моніторингу способу життя депутата НАЗК встановило, що він незаконно збагатився на 12,2 млн грн, ― йдеться у повідомлені.

Наразі, обґрунтований висновок щодо депутата Запорізької міської ради НАЗК направило до Офісу Генерального прокурора для вирішення питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, а також здійснення досудового слідства з метою притягнення його до кримінальної відповідальності.
Добавлено: 7-09-2023, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх