У міжнародний розшук оголошено колишнього директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака

Фото: ексдиректор Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимир Сивак

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду оголосила у міжнародний розшук колишнього директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака. Його підозрюють у розтраті майна.

Про це, 11 вересня, повідомили в Центрі протидії корупції.

Зазначається, що ще 23 грудня 2022 року, Сивака було визнано винним у розтраті 18,6 млн грн на користь ВАТ «Запоріжжяобленерго». Тоді йому призначили 3,5 роки ув’язнення, однак його не було взято під варту в залі суду. Наступного дня Сивак зміг виїхати з України, бо має 6 неповнолітніх дітей. Про свій виїзд обвинувачений не повідомив ні прокурора, ні суд.

«Після цього захист попросив у касації зупинити виконання вироку, бо Сивак як голова правління «Дніпрогазу» нібито керує критично важливим підприємством, а також має 6 дітей та непрацюючу дружину», ― йдеться у повідомлені.

Суд задовольнив прохання захистку, однак незрозуміло, як саме Сивак в умовах воєнного стану керує критично важливим підприємством з-за кордону.

«Далі ще більше, адже на початку липня 2023 року колегія суддів ВС на чолі із Королем скасовувала вирок і направила справу на новий апеляційний розгляд. На нього Сивак очікувано не з'явився: спершу попросив електронним листом розглядати справу без нього, а коли йому відмовили, то попросив виходити в засідання онлайн з власних технічних засобів. Судді теж відмовили, ― зазначили в Центрі протидії корупції.

Наразі, після двох неявок Сивака без поважних причин, апеляція ВАКС задовольнила клопотання прокурора про оголошення Сивака у міжнародний розшук. Щоб не йшли строки давності, на час розшуку кримінальне провадження зупинили.

Зазначимо, що за 4 роки ВАКС втретє переглядає апеляцією. Якщо цього разу знову щось піде не так, то апеляція Антикорсуду просто не зможе переглядати вирок, адже не залишиться суддів, які ще б ще не розглядали справу.
Добавлено: 12-09-2023, 17:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх