На Запоріжжі ватажку «особистої армії» Балицького повідомлено про підозру у колабораціонізмі

Мешканцю Мелітополя, котрий є одним з керівників так званого «Государственного унитарного предприятия «Добровольческий батальон имени П.А. Судоплатова» повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Про це, 22 вересня, повідомили в пресслужбі Запорізької ОВА з посиланням на матеріали СБУ.

За даними слідства, колаборант виявився давнім знайомим Балицького, який добровільно пішов на співпрацю з окупантами.

«У вересні 2022 року, напередодні фейкового плебісциту, керівник окупаційної адміністрації особисто доручив фігуранту організувати воєнізований підрозділ нібито для охорони особливо важливих та стратегічних об'єктів регіону. Насправді ж ним було створено незаконне збройне формування для особистої охорони Балицького та захисту його бізнес-інтересів», ― йдеться у повідомлені.

Зазначається, що до новоствореного збройного формування увійшли лояльні до рф зрадники, чинні та колишні співробітники правоохоронних органів, бойовики «л/днр» та вихідці з росії. Формування займалось рекетом, захоплювало приватні підприємства та залякувало бізнесменів для поповнення «казны» окупантів і їхнього запорізького намісника.

Крім того, фігурант особисто організовував низку пропагандистських акцій «Бессмертный полк». За свою роботу на державу-агресора, зрадника нагородили «медаллю за отвагу».

За скоєні злочини йому загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
Добавлено: 22-09-2023, 15:53
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх