У Запоріжжі перейменували зупинку громадського транспорту "площа Пушкіна" (ДОКУМЕНТ)

Зупинку громадського транспорту "площа Пушкіна" перейменували на "майдан Вернадського".





Про це йдеться у рішенні виконкому №562 від 26 вересня 2023 року "Про перейменування зупинки міського пасажирського транспорту".



Перейменування зупинки громадського транспорту "площа Пушкіна" на "майдан Вернадського" прийняте враховуючи рішення Запорізької міської ради №84 від 12 липня 2023 року "Про перейменування площі Пушкіна На майдан Володимира Вернадського у місті Запоріжжя".

Відповідні зміни внесуть у Перелік зупинок громадського транспорту, паспорти автобусних маршрутів, а також трамваїв і тролейбусів.



Нагадаємо, у 2022 році, в зв'язку з широкомасштабним російським вторгненням в Україну, міська влада вирішила створити комісію з питань перейменування об'єктів топоніміки, які пов'язані з країною-агресором.

30 червня 2023 року стало відомо, що на найближчій сесії міської ради запорізькі депутати мають розглянути питання перейменування площі Пушкіна в майдан Академіка Володимира Вернадського — українського вченого-природознавця, мислителя, засновника та першого президента Національної академії наук України, основоположника генетичної мінералогії, гео- та біогеохімії.

13 липня 2023 року на 19-й сесії Запорізької міської ради ухвалено рішення про перейменування майдану Пушкіна в майдан Академіка Вернадського.
Добавлено: 3-10-2023, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх