В Запорізькій області росіяни влаштовують окопи-тунелі та двоповерхові бліндажі (ФОТО, ВІДЕО)

В районі населених пунктів Роботине-Новопрокопівка на Запорізькому напрямку окупанти влаштували систему перекритих ходів сполучення - підземних конструкцій, покликаних приховати від ЗСУ кількість особового складу та його переміщення в окопах.


Фото складної системи ходів, бліндажів, вогневих позицій опублікував аеророзвідник, військовослужбовець ЗСУ Олександр Солонько.

«Деякі окопи перекриті зверху по великій протяжності. Можливо це не тунелі в класичному розумінні, проте технічно так. Це фактично окоп-тунель. Така конструкція покликана приховати від ЗСУ кількість особового складу і його переміщення в окопах», – пише аеророзвідник.

Також він додає, що на цьому відтинку фронту викопані бліндажі, які мають другий підземний поверх.

"Окупанти вдало використали лісосмугу для підготовки і маскування цих позицій. Такі позиції вимагають від нас дуже ретельної та пильної розвідки. Окупанти знають що нас цікавить і докладають зусиль, щоб ми не могли провести її якісно", - пише Солонько.

Відомо про ці підземні споруди стало після боїв та обстрілів Силами оборони цієї території, коли частина перекриттів була пошкоджена.








Добавлено: 3-10-2023, 10:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх