На ТОТ зникла українська журналістка, яку торік вже викрадали окупанти у Бердянську

Зникла безвісти українська журналістка Вікторія Рощина не виходить на зв’язок після репортажу з окупованої території.



У березні 2022 Рощину в тимчасово окупованому Бердянську затримувала на десять днів ФСБ. Тоді ж z-канали почали розповсюджувати відео, в якому Вікторія Рощина говорила, що вона не має претензій до російських спецслужб, а причиною затримання, за її словами, стали фотографії військової техніки збройних сил рф в її телефоні.

Сьогодні стало відомо, що Рощина зникла безвісти у серпні 2023 року з тимчасово окупованої Росією української території, звідки вела репортаж. Про це повідомляє Міжнародний жіночий медіафонд (IWMF). Для того, щоб потрапити на окуповану територію, Рощина вирушила з України до Польщі 27 липня. Вона планувала через Росію дібратися на окупований схід України через 3 дні. Востаннє вона виходила на зв'язок 3 серпня. Тоді вона розповіла, що пройшла кілька днів прикордонних перевірок, але не сказала, де саме перебуває.

21 вересня родина журналістки зареєструвала офіційну справу про зникнення в СБУ, Міністерстві реінтеграції та в Офісі омбудсмена. Як заявив отець Вікторії, СБУ підтвердила, що її полонили росіяни.

За його словами, чиновники передали сім'ї, що у російських в'язницях перебуває багато « заморожених» українських арештантів, серед яких може бути і зникла журналістка.

Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 4-10-2023, 17:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх