Загибель воїнів 128-ї бригади на Запоріжжі: командира відсторонили на час слідства, - Зеленський

Командира 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, частина ввйськових з якої загинули внаслідок російського ракетного удару Іскандер-М по Запорізькій області, відсторонили від займаної посади.



Про це заявив у вечірньому відеозверненні за 6 листопада 2023 року президент України Володимир Зеленський.

"Провів засідання Ставки. Перше питання – це трагедія з воїнами нашої 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Доповідали військові, міністр оборони, керівник Служби безпеки України. Конкретика – що вже вдалося зʼясувати з обставин трагедії, чиї накази створили умови, щоб трагедія сталася. Доповідав, зокрема, головний інспектор Міноборони Воронченко. Командира бригади відсторонено на час слідства. Уся ситуація розбирається похвилинно", - сказав Зеленський.

За словами президента, буде встановлено, хто конкретно порушив правила щодо безпеки людей у районі доступу аеророзвідки ворога. Жодного уникнення відповідальності, стверджує Зеленський.

"Я очікую від усіх відповідних структур та органів влади конкретних відповідей щодо завдань, які обʼєктивно є перед нашою державою зараз. Це стосується і того, щоб ніколи більше не повторилися трагедії, як з воїнами 128 бригади. І тих змін, яких очікують солдати та командири, особливо хлопці, які були мобілізовані. Нарешті мають припинитися хвилі з будь-якими речами, які розколюють політично", – наголосив глава держави.


Як відомо, на Запорізькому напрямку 3 листопада армія РФ вдарила балістичною ракетою Іскандер-М по особовому складу 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.
Добавлено: 6-11-2023, 22:19
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх