За добу інтернет-шахраї обдурили довірливих жителів Запоріжжя більш ніж на мільйон гривень

Правоохоронці застерігають від нового способу крадіжки грошей в інтернеті.


Як повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області, аферисти пропонують довірливим громадянам ставити «лайки» в соцмережах або для підняття рейтингу сайтів купувати товар та відмовлятися від нього. Потім зловмисники просять перераховувати кошти на вказані рахунки, обіцяючи повернути їх разом з оплатою за роботу, а після їх отримання зникають.

Тільки за одну добу правоохоронці зареєстрували 11 аналогічних фактів. Загальна сума збитків, завданих жителям регіону внаслідок нового методу шахраїв, склала близько 1,3 млн гривень.

11 листопада співробітники відділу № 2 (Олександрівський) Запорізького райуправління поліції зареєстрували заяву 42-річної містянки. Потерпіла розповіла, що в одному з месенджерів їй надійшло повідомлення від невідомої особи, яка запропонувала швидкий заробіток в інтернеті, а саме – ставити «лайки» в одній із соцмереж. Жінці пояснили, що для отримання оплати за виконані завдання потрібно перерахувати власні гроші на вказаний рахунок, після чого їх нібито мають повернути разом із «заробітною платою». Так, вона здійснила перекази загалом на 700 тисяч гривень, які пізніше попросила повернути, після чого зловмисники заблокували її акаунт. Згодом заявниця зрозуміла, що її ошукали.

Того ж дня до чергової частини ЗРУП (Дніпровський) звернулася 40-річна місцева жителька та повідомила про аналогічний випадок. За її словами, у месенджері «Телеграм» вона отримала запит на листування від незнайомої людини з пропозицією підробітку, а саме – для підняття рейтингу сайту купувати товар, а потім відмовлятися від нього. Погодившись, внаслідок подальших дій довірлива громадянка втратила близько 295 тисяч гривень.

За фактами злочинів, передбачених ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальні провадження. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння злочинів.

Якщо Ви ще не підписані на наш новий Telegram-канал, скоріше переходьте за посиланням - Паноптикон
Добавлено: 15-11-2023, 10:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх