Мешканка Енергодара презентує у Львові фотовиставку про два роки окупації свого міста

На початку березня в місті Лева відбудеться відкриття виставки про Енергодар.

Студентка з Енергодара презентує фотовиставку «ЕН.ДАР» про окупацію рідного міста. Експозиція розпочнеться 4 березня о 16:00 в укритті Львівської національної академії мистецтв. Вхід вільний. Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

На виставці будуть фото міста Енергодара, шеврони військових, прапор міста. Задум виставки в тому, щоб люди, які ніколи не були в Енергодарі, побачили його справжню красу і більше не сприймали як просте місто з панельних будинків. У той час люди, яким довелося виїхати з Енергодара, повернуться спогадами у рідний дім.

Коментар організаторки

Студентка Олександра, яка організовує цю виставку, розказала, що Енергодар в її пам'яті завжди буде приємно теплим і спокійним та додала, що їй ніколи не вистачить слів, щоб описати той біль, який відчуває, коли розуміє, що місто вже 2 роки в окупації.

«Час дуже швидко пролетів, хоча на початку було відчуття, що один день тягнеться цілий тиждень. Багато хто дізнався про тебе [Енергодар – ред.] після повномасштабного вторгнення, і я хочу, щоб люди побачили тебе справжнім, не тим, що зробила з тобою російська армія.

Мій рідний Енергодар, я тебе люблю! Я люблю все в тобі і все про тебе. Жарти про те, що місцеві мешканці світяться вночі через близькість атомної станції, те, що ми вже в молодших класах знаємо все про ЗАЕС і розуміємо, як вона працює. Це все робить мене мною».

Фото: Енергодар. Ілюстративне | Запорізька обласна військова адміністрація
Енергодар, культура, ЗАЕС, Львів, війна, Запорізька область, окупація, анонс
Добавлено: 25-02-2024, 14:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх