Завершилося будівництво магістрального водогону «Запоріжжя — Томаківка — Марганець»

Водогін будували упродовж 7 місяців.

Із Запоріжжя через Томаківку до Марганця Дніпропетровської області проклали магістральний водогін. Воду почнуть постачати після підключення постійного електропостачання. Про це повідомили в пресслужбі підрядної компанії ТОВ «Автострада», що займалася будівництвом.

«На водогоні повністю зібрана мережа, протяжність якої 77, 9 км — шість насосних станцій, 46 камер для стравлення повітря, 47 камер для зливу води із системи, шістнадцять камер для перемикання потоку води в системі, три камери лічильника, одна камера для розподілення потоку води між мережами», — повідомили в компанії.

Як працюватиме водогін?
Забір води здійснюватиметься із річки Дніпро в Запоріжжі, звідки вода подаватиметься збудованою мережею до міста Марганець на насосно-фільтрувальну станцію, де очищуватиметься і розходитиметься до споживачів вже існуючими мережами.

«Відразу після приєднання системи до джерела постійного живлення буде подано воду абонентам жителям Дніпропетровщини (Марганецької, Мирівської, Широківської, Томаківської громад та міста Нікополя), місцевим лікарням, школам, дитсадкам», – написали на Facebook-сторінці ТОВ «Автострада».

Фото: Автострада | Facebook
вода, Каховська ГЕС, Марганець, Томаківка, Запоріжжя
Добавлено: 4-03-2024, 01:11
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх