У Запоріжжі до 5 років засудили колаборантку з Чернігівської територіальної громади, яка погрожувала людям під час псевдовиборів

За розслідуванням СБУ засудили колаборантку, яка брала участь в організації незаконних виборів росії на тимчасово окупованій території Запорізької області. Її затримали у листопаді 2023 року на Вінниччині. Наразі засудили до 5 років. Про це повідомили на сайті Запорізької обласної військової адміністрації.

За даними слідства, колабораткою виявилася безробітна мешканка Чернігівського району Запорізької області. Її затримали на Вінниччині, коли приїхала до родичів. Жінка отримала від росіян 5 тисяч доларів.

Окупанти запропонували колаборантці стати «секретарем» місцевого «виборчкому рф» на виборах до окупаційних «законодавчих зборів Запорізької області рф», які проходили у вересні 2023 року. Колаборантка погодилась і обходила разом з озброєними окупантами приватні оселі місцевих жителів та закликала їх «проголосувати» за путіна. У разі відмови погрожувала переслідуваннями росіян.

На підставі зібраних доказів слідчими СБУ її засуджено за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території).
 

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 10 років.

Фото: Запорізька обласна військова адміністрація
росіяни, колаборація, колаборанти, Запорізька область, окупація
Добавлено: 1-04-2024, 23:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх