У Запоріжжі попрощалися із військовим Олегом Шемчуком, який раніше працював журналістом-розслідувачем

Запорізького журналіста Олега Шемчука, що восени 2022 року зник безвісти під Бахмутом, визнали загиблим. Прощання із захисником відбулося 4 квітня 2024 року в Запоріжжі. Про це повідомили на Facebook-сторінці кафедри спеціальності «Журналістика» Національного університету «Запорізька політехніка», де навчався медійник.

До повномасштабного вторгнення рф журналіст працював у проєкті «Наші Гроші.Запоріжжя», брав участь у діяльності громадської організації «Запорізький центр розслідувань» та медіа «Запорізький проєкт розслідувань».

Що почитати з текстів Олега Шемчука?



«28-річний Олег Шемчук служив кулеметником 1 стрілецького батальйону військової частини, яка восени 2022 року протистояла росіянам біля Бахмуту», – зазначають у тексті Інституту масової інформації.

15 вересня 2022 року Олег Шемчук загинув на полі бою. Про це стало відомо лише після ДНК-експертизи, оскільки не було можливості забрати тіла вбитих на підконтрольну Україні територію. Весь цей час родичі намагалися знайти чоловіка. 3 квітня 2024 року їм повідомили про те, що Олега визнано загиблим.

4 квітня відбулося прощання з військовим. Біля квартири зібралися родичі, друзі, колеги, викладачі та проводили журналіста в останню путь. Про це розказали у відеосюжеті Суспільного.

За словами мами розслідувача Олени Шемчук, Олег грав на кількох музичних інструментах, любив фотографію та писав книги. Видати їх не встиг. Його дідусь теж був журналістом.

У Запоріжжі попрощалися із військовим Олегом Шемчуком, який раніше працював журналістом-розслідувачем
Фото: Собака Олега Шемчука | Facebook

«Коли розпочалася війна, попри проблеми зі здоров'ям, Олег Шемчук пішов до військомату. Йому поставили діагноз зміщення диску та защемлення нерву у спині. Журналіст місяць лежав вдома, писав сидячи, ходив в корсеті. Коли стан спини покращився, Олег 17 квітня пішов добровольцем», – розказала мама військового Олена Шемчук.

З початку повномасштабного вторгнення Олег Шемчук долучився до лав 53-ої окремої механізованої бригади ЗСУ. Воював кулеметником на Донецькому напрямку.

За інформацією в пості на сторінці Facebook Олега Шемчука, у листопаді 2021 року журналіст дописав свою першу книгу «7 днів на білому світі», яку не взяли до друку у видавництвах. Це драма з елементами фантастики.

Фото: Чернетка невиданої книги Олега Шемчука | Суспільне Запоріжжя | Youtube

Скриншоти: Суспільне Запоріжжя | Youtube за архівами Олени Шемчук
Фото: Олег Шемчук | Facebook
люди, військові, ЗСУ, Запоріжжя, журналісти
Добавлено: 6-04-2024, 11:57
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх