МАГАТЕ: На території Запорізької АЕС вибухнув безпілотник. Є постраждалий та ушкоджено два реактори

7 квітня на території Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) вибухнув безпілотник. Постраждала людина, є ушкодження першого та шостого реакторів. Про це заявили в МАГАТЕ.

Голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі підтвердив, що на території ЗАЕС вибухнув дрон та повідомив про щонайменше три влучення по Запорізькій АЕС. За його словами, прямі влучення зафіксувала місія МАГАТЕ з моніторингу ситуації в Україні. Представник МАГАТЕ закликав утримуватися від дій, які суперечать п'яти принципам МАГАТЕ та порушують ядерну безпеку.

«Повідомляється про одну жертву. Ушкодження шостого енергоблоку не несуть загрози ядерній безпеці, але це серйозний інцидент, який може призвести до порушення цілісності системи захисної оболонки реактора», – написали в МАГАТЕ.

Представник Головного управління розвідки міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕСповідомляє Українська правда.

«Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів», — сказав Юсов.

Юсов зазначив, що щоб відновити там дотримання усіх необхідних міжнародних норм та контролю, треба щоб рф вивела війська.

Фото: ЗАЕС | Енергоатом
ЗАЕС, БпЛА, вибух, Запорізька область, росіяни, окупація
Добавлено: 8-04-2024, 13:05
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх