Режисерка Ірина Цілик приїде в Запоріжжя презентувати фільм «Я і Фелікс»

11 квітня в український прокат виходить повнометражний ігровий фільм «Я і Фелікс». І вже 12 квітня Ірина Цілик завітає до Запоріжжя на спеціальний показ та обговорення. Зустріч відбудеться о 16:00 у кінотеатрі «Байда». Про це Ірина Цілик написала у Facebook.

Спеціальні покази розпочнуться 11 квітня у Миколаєві, де відбудеться перше обговорення з режисеркою. Також Ірина Цілик відвідає Запоріжжя, Дніпро, Харків, Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Житомир та Київ. З 11 квітня стрічка буде доступна і в інших кінотеатрах та містах.

КУПИТИ КВИТКИ

Детальніше на фейсбуці


Фільм «Я і Фелікс» – це екранізація роману Артема Чеха «Хто ти такий?». Книга автобіографічна, але не документальна, багато моментів охудожнені або вигадані. Разом із чоловіком Цілик написала сценарій, а відтак фільм наповнений досвідами й історіями Ірини.

Режисерка Ірина Цілик приїде в Запоріжжя презентувати фільм «Я і Фелікс»

За найкращу чоловічу роль другого плану у фільмі «Я і Фелікс» український поет Юрій Іздрик отримав «Золоту Дзиґу», повідомила Українська Кіноакадемія.Юрій Іздрик зіграв роль Фелікса, колишнього контррозвідника.



Головну роль Тимофія грає син Ірини Цілик та автора «Хто ти такий» Артема Чеха Андрій. У стрічці також зіграли актори Володимир Гладкий («Дільничий з ДВРЗ»), Андрій Ісаєнко («Щедрик», «Кіборги», «Захар Беркут»), Анастасія Карпенко («Як там Катя?», «Лікар Ковальчук») та інші. 


Дивитися трейлер

«Це дуже особливий для мене момент – зустріч фільму з українськими глядачами, для яких він найперше і створювався. Цю стрічку сміливо можна назвати глядацькою, хоча водночас це авторське кіно. Тож я сподіваюся, що в кінотеатри прийдуть дуже різні люди. Бо цей фільм не є похмурою депресивною драмою. У ньому багато легкості, гумору, кольорів, знайомої вам музики. Я сподіваюся, цей досвід стане для багатьох доволі щемкою емоційною мандрівкою», – розповідає режисерка Ірина Цілик.

Прем’єра «Я і Фелікс» у світі відбулася на 38-му Варшавському міжнародному кінофестивалі, а вперше в Україні стрічку показали в межах Київського тижня критики у 2022 році. Фільм отримав відзнаку в конкурсі ігрового кіно Ukraina Festiwal Filmowy у Варшаві. 

Довідка: Ірина Цілик — українська кінорежисерка, лауреатка американського кінофестивалю «Санденс» (2020) за найкращу режисерську роботу в категорії світового документального кіно за повнометражну документальну стрічку «Земля блакитна, ніби апельсин». Авторка низки кінокартин, зокрема «Вдосвіта» (2008), «Помин» (2012), «Дім», «Тайра» та «Малиш» (2017), що ввійшли до кіноальманаху «Невидимий батальйон». Авторка поетичної збірки «Глибина різкості»

Фото: Кадри з фільму «Я і Фелікс», сторінка Ірини Цілик | Facebook
фільм, Запоріжжя, режисерка, кіно, культура, книжки
Добавлено: 10-04-2024, 22:29
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх