Іван Федоров: З початку повномасштабного вторгнення тривога в Запоріжжі тривала 150 діб

У Запоріжжі тривоги лунають в середньому по 5 годин на добу. Про це повідомив в етері телемарафону «Єдині новини» начальник ЗОВА.

«Кількість повітряних тривог частково пояснює, чому запоріжці не поспішають в укриття. Але задача влади – забезпечити мешканців цією можливістю. Наразі в пріоритеті укриття в школах. Наступний крок - належна робота всієї мережі укриттів та сховищ», – зауважив Федоров.

Загалом, за 2023 рік у Запорізькій області пролунало 2024 тривоги, які тривали упродовж 84 діб. За кількістю тривог у 2023 в інфографіці від «UA War Infographics» Запоріжжя займає 4 місце. Якщо рахувати з початку повномасштабного вторгнення, тривога в Запоріжжі тривала 150 діб

«Тобто ми маємо розуміти, що третину часу, поки людина не спить, вона має знаходитися в укритті. Тому сьогодні ми розбили інформування мешканців на декілька рівнів, безпосередньо коли ворог випускає по Запоріжжю ракети», – начальник ОВА Іван Федоров.

За березень 2024 року по Україні кількість тривог зросла на 55%. У Запорізькій області вони зросли на 49% порівняно з лютим. Вони лунали 212 годин, що складає майже 9 діб.

Фото: UA War Infographics | Telegram
ракети, обстріли, новини, Запоріжжя, Запорізька область, війна
Добавлено: 12-04-2024, 09:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх