Окупанти залякують журналістів та агітують здатися в полон

Окупанти вимагають від адміністраторів українського видання «РІА Південь ( РІА Мелітополь)» здатися в полон. Троє журналістів з цієї редакції перебувають в полоні у росіян. Про це повідомляє ІМІ.

Загарбники написали допис із закликом здатися щодо українських журналістів, яких росіяни вважають терористами тільки через те, що ті виконують свою роботу. Публікацію проілюстрували завдяки фото німецьких військових під час Другої світової війни, які здалися в полон. Публікація містить мову ворожнечі щодо українців, йдеться в повідомленні.

«Якщо ви знаходитесь у звільненому Мелітополі – у вас є шанс. Вийдіть на площу Перемоги або зателефонуйте на номер міської комендатури, і скажіть, що ви адміністратор канала “РІА Мелітополь”. Після всіх етапів вам призначать зустріч. Вам буде запропоновано перейти до російської редакції новин, де ви будете отримувати зарплатню. Оберіть правильний шлях», — йдеться у російській публікації.

На думку мелітопольської журналістки Світлани Залізецької, такі дописи на пропагандистських ресурсах є частиною інформаційної кампанії проти всієї редакції. Після відмови співпрацювати із загарбниками у березні 2022 року журналістка та її колеги систематично отримують погрози.

Нещодавно міжнародна організація «Репортери без кордонів» (RSF) вимагала негайно звільнити українську журналістку Анастасію Глуховську та її колег з «РІА Мелітополь», яких Росія захопила в серпні 2023 року й утримує в неволі майже вісім місяців.

Довідка про злочини рф
20 серпня 2023 року журналістку видання "РІА Мелітополь" Анастасію Глуховську та адміністратора Telegram-каналу медіа Георгія Левченка затримала окупаційна влада у тимчасово захопленому Мелітополі, нині їхнє місцеперебування невідоме. Через місяць після затримання у російських ЗМІ почали з'являтися фото Георгія в полоні.
Окупанти залякують журналістів та агітують здатися в полон

Мелітопольську журналістку Ірину Левченко, яка перестала працювати і пішла на пенсію утримують в полоні вже майже рік. Ірину Левченко та її чоловіка Олександра викрали 6 травня 2023 року. Лише через два тижні вдалося з’ясувати, що їх без будь-яких пояснень просто на вулиці затримала окупаційна влада.

Ірина Левченко працювала журналісткою в газетах "Факти", "Індустріальне Запоріжжя". Але під час окупації Ірина та її чоловік вже були на пенсії.
журналісти, Мелітополь, окупація, Запорізька область
Добавлено: 23-04-2024, 23:07
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх