Тематична гра «Нота Єнота» до Дня Чорнобильської катастрофи відбулася в Запоріжжі

У Запоріжжі відбулася гра «Нота Єнота», присвячена Дню пам'яті Чорнобильської катастрофи. 26 квітня чотири команди зібралися в центрі молоді й спробували себе у виявленні фейків про Чорнобиль, радіацію та ядерну небезпеку. Виграла гру команда «Ліквідатори». Після змагань люди дивилися фільм режисера Олексія Радинського про окупацію ЧАЕС у 2022 році. Про це повідомляє Паноптикон.

Командна гра «НотаЄнота» перевіряє критичне мислення і знання фактів. Вона підходить для пізнавальних антифейкових змагань групами, основна ціль – врятувати єнота з пропагандистського полону. Запоріжці змагалися, вгадуючи правдиві і брехливі факти про Чорнобильську катастрофу, а на питання, на які не знали відповідей, намагалися домислити аргументи логічним шляхом. Було 6 раундів, і з кожним ставало складніше відповідати. Учасники шуміли й не могли зосередитись, жваво коментували відповіді і трошки бубніли, але всім було весело. Зрештою, у кінці підрахували бали команд й визначили місця.


Тематична гра «Нота Єнота» до Дня Чорнобильської катастрофи відбулася в Запоріжжі


Переможці отримали книжки науковиць Олени Паренюк, Катерини Шаванової «Страшне, прекрасне та потворне в Чорнобилі». Люди, що посіли друге місце – круті шкарпетки від Inscience, а третє місце – яскраві наклейки.

Деякі учасники й учасниці залишилися на перегляд короткого фільму українського режисера Олексія Радинського «Чорнобиль 22» про окупацію ЧАЕС.


Фото: Паноптикон
фейк, змагання, Запоріжжя, медіаграмотність, тусня, люди
Добавлено: 29-04-2024, 21:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх