Катівні окупантів у селищі Чернігівка Бердянського району стали центром допитів мешканців, – Primorka.City

Після окупації селища в Бердянському районі Запорізької області, яке тимчасово контролюють росіяни, Чернігівка стала центром системи катівень, у яких знущаються з мешканців тимчасово окупованих територій населеного пункту та найближчих громад. Селище росіяни захопили під час перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну. Про це повідомляє Primorka.City.

Нещодавно стало відомо про розстріл військовими рф цивільних Чернігівської громади, яке сталося восени 2022 року. Це не єдиний злочин, який вчинили окупанти у селищі, розказала заступниця голови Чернігівської селищної громади Людмили Веремій в коментарі для Новини Приазов'я.

Людмила Веремій каже, що особисто знає щонайменше про 5 жителів громади, яких застрелили збройні сили рф.

«У нас було декілька катівень, вони й залишилися, в яких катували не тільки жителів нашої громади, але й жителів сусідніх громад. В Чернігівці був такий, знаєте, як осередок, центр допиту. Ми знаємо, що вже є ті братські могили, де хоронили закатованих», – стверджує заступниця голови Чернігівської селищної громади.

Як повідомляється, гауляйтеркою у Чернігівці служить Ілона Щипенко. Колишня секретарка Чернігівської ради пішла на співпрацю з окупантами майже одразу після вторгнення.

Нагадаємо, Паноптикон повідомляв, що у Вільнянському райсуді Запорізької області триває розгляд справи Ілони Щипенко, яка співпрацювала з росіянами.

Довідка:
Колишню секретарку Чернігівської селищної ради Бердянського району Ілону Щипенко підозрюють у колабораційній діяльності. Як повідомляється, обвинувачувана свідомо пішла на співпрацю з дагестанцями, складала списки на проукраїнських громадян, активістів, ветеранів АТО/ООС, які передала окупантам.

За даними ЧЕСНО, російська держтелерадіокомпанія “Дагестан” представила її як "в.о.мера міста Чернігівка". На відео вона дякувала мешканцям Дагестану за гуманітарну допомогу.

Наразі Щипенко вступила до партії «Єдіная росія» та стала секретаркою місцевого відділення у Чернигівці. Їй загрожує до 10 років ув'язнення, з можливою конфіскацією майна. Підсудна перебуває на тимчасово окупованій території.

Фото: Катівні на Херсонщині | Ілюстративне| Крим.Реалії
окупація, Чернігівка, Запорізька область, злочин
Добавлено: 30-04-2024, 12:07
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх