У Запорізькій області майже 33 тисячі переселенців втратили право на виплати

Близько 33 тисячі сімей переселенців у Запорізькій області втратили право на виплати. Це відбулося через зміни в законодавстві, які набрали чинності з березня цього року. Про це на брифінгу повідомила радниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Наталія Будяк, передає Суспільне Запоріжжя.

Зокрема, люди, які втратили право на продовження виплат:
▪︎ті, які перебувають на тимчасово окупованих територіях;
▪︎ті, чий статус не відповідає майновим критеріям – люди мають житло на не окупованій території, вони здійснили покупки на суму більше ніж 100 тисяч гривень;
▪︎ті, хто мають депозити на суму більше ніж 100 тисяч гривень

Як повідомляє Наталія Будяк, в Запорізькій області нині зареєстровано близько 230 тисяч переселенців, у які входять 45 тисяч дітей та 52 тисячі пенсіонерів. З початком повномасштабного вторгнення у Запорізькій області наразі мешкають на 171 тисячу більше переселенців.

Зокрема це люди з Запорізького, Бердянського, Василівського, Мелітопольського та Пологівського районів Запорізької області. Але так само це переселенці з Донецької, Херсонської, Харківської та Луганської областей.

За словами радниці голови ЗОДА, у Запорізькій області автоматично продовжено виплати для майже 26 тисячам сімей. Однак у березні 2024 постановою Кабміну змінили порядок виплат переселенцям. Люди, які продовжили отримувати гроші:
▪︎пенсіонери в, яких станом на 1 січня розмір пенсії не перевищує 9 444 гривні;
▪︎люди з інвалідністю I чи II групи;
▪︎діти з інвалідністю віком до 18 років;
тяжкохворі дітей;
▪︎діти з інвалідністю до 18 років;
▪︎діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, осіб з їх числа віком до 23 років, а також батьків-вихователів і прийомних батьків.

Щоб дізнатися, чи ви можете отримувати виплати, в уряді працює гаряча лінія 15-45. Так само працює Запорізька обласна гаряча лінія — 0800503508 і так само на сайті Департаменту соціального захисту населення Запорізької області можна знайти всі контакти, всіх районних підрозділів до, яких можна звернутися, всі гарячі лінії всіх районних підрозділів, розказала Наталія Будяк.

Також на сторінці Міністерства соціальної політики зазначено алгоритм за яким можна перевірити, чи має людина право для призначення виплат за заявою ще на 6 місяців

Фото: Єлизавета Сергієнко | Прес-центр НБУ | Ілюстративне
гроші, виплати, економіка, переселенці, війна
Добавлено: 2-05-2024, 14:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх