Виставка мисткині Жанни Кадирової відкрилася в Запоріжжі

19 травня у Запоріжжі відкрилася виставка «Тривога» Жанни Кадирової в Туристичному інформаційному центрі. Роботи мисткині присвячені українцям, які виїхали або продовжують жити в Україні. Серед них: вишиті картини з мирними сюжетами, доповненими текстом про повітряну тривогу, створені з річкового каміння традиційні українські хліба, замальовки з щоденника. Виставка триватиме до 1 липня. Про це написали в Туристичному центрі.

На виставці представлені проєкти, які  створені під час перших трьох місяців війни, коли київські художники Жанна Кадирова та Денис Рубан жили як вимушені переселенці в селі Березово Закарпатської області, що неподалік кордону з Угорщиною. Завдяки проєкту «Паляниця» мисткині вдалося передати близько 9 мільйонів гривень на ЗСУ.

Виставка мисткині Жанни Кадирової відкрилася в Запоріжжі

«Я не можу займатися мирними проєктами під час розгортання війни. Мене тепер хвилює тільки ця тема. І щоб над нею працювати, я мушу перебувати всередині подій», – зазначає Жанна в інтерв’ю DTF Magazine.

Довідка
Жанна Кадирова – одна з найвпізнаваніших українських мисткинь, лауреатка премії Казимира Малевича, головної премії PinchukArtCentre 2013 та спеціальної премії Future Generation Art Prize 2014.

Фото: Туристичний інформаційний центр Запоріжжя
культура, мистецтво, Запоріжжя
Добавлено: 20-05-2024, 17:49
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх