У Запоріжжі відбулася акція на підтримку полонених захисників Маріуполя

25 травня на майдані Героїв у Запоріжжі пройшла акція на підтримку полонених захисників Маріуполя «Не мовчи. Полон вбиває». До заходу долучилися майже 100 людей. Учасники й учасниці акції тримали плакати з закликами повернути військових, також проїжджаючи проспектом, у підтримку людям сигналили машини. Після заходу відбувся автопробіг з плакатами, коли авто рухалися, тримаючи дистанцію, підіймаючи прапори командувань та плакати із закликами звільнити захисників та захисниць. Про це повідомляє Суспільне.

Рідні та близькі українських захисників та захисниць взяли участь у акції. Серед присутніх — родина полоненого військового Костянтина. З початку повномасштабного вторгнення чоловік боронив Маріуполь. Зв'язку з ним не мають з квітня 2022 року:

«Єдине, що у нас є — це 19 травня 2022 року ми бачили в ютуб як він виходив із Азовсталі. Більше у нас нічого немає, ні підтверджень Червоного хреста, ні підтверджень РФ. Коли їздили на акції, один із військовополонених, якого обміняли, по фотографії впізнав сина і говорив, що він його бачив у полоні», – розказали представники родини Костянтина у коментарі Суспільне Запоріжжя.


Людмила, мати військополоненого медика, яка також прийшла на акцію, розповіла, що вже два роки її син перебуває в полоні:

«Одна надія, що світ почує і допоможуть звільнити захисників Маріуполя. Уже два роки — страждань, сліз, очікувань, надії. Хлопці чекають на повернення. Ми тут, бо вони нас захистили. В останнє ми говорили з сином у 2022 році. Він мені сказав, «мама, я тебе люблю, обов'язково буду дома».

Фото: Суспільне Запоріжжя
полон, Азов, Маріуполь, військові, зустріч, Запоріжжя, люди
Добавлено: 27-05-2024, 02:33
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх