На сессии Запорожского горсовета часть депутатов покинула зал (фото)

Депутаты фракции ВО «Батькивщина» отказались принимать участие во внеочередной сессии Запорожского горсовета из-за мэра, вступившего в Партию регионов.

В частности, в самом начале сессии слово попросил депутат от фракции ВО «Батькивщина» Алексей Яценко и заявил, что фракция не будет принимать участия в заседании сессии в знак протеста против изменения мэром партийности. Обещает, что фракция будет и дальше работать на благо города.

На этот укор мэр Александр Син ответил: «Это ваше право».

После чего депутаты покинули зал.

Напомним, на пост мэра Запорожья Александр Син баллотировался от ВО "Батькивщина", а на этой неделе вступил в Партию регионов.

Более подробно о проходящей сейчас сессии Запорожского горсовета читайте здесь.

Полный текст заявления:

Заява


депутатів фракції ВО «Батьківщина» у Запорізькій міській раді

Ми, депутати фракції ВО «Батьківщина», від імені виборців, які віддали свої голоси за кандидата на посаду міського голови Сіна Олександра Ченсановича, висловлюємо своє обурення його вчинком.

Як всім відомо, Олександр Сін прийняв пропозицію від запорізького губернатора Олександра Пеклушенко про вступ до Партії регіонів.

 «Я прийму пропозицію губернатора, оскільки нас пов'язують тривалі відносини, і я хочу допомогти йому в керівництві областю. Поки Запоріжжя будуть розривати внутрішні конфлікти, ми не зможемо відстоювати спільні інтереси. Повинна бути чітка монолітна команда, яка працює не на партію, а на загальні інтереси. Прийнявши цю пропозицію, я вношу свій вклад у те, щоб у нас було єдине бачення розвитку. Команда повинна об'єднатися і працювати на благо регіону».

«Будучи територією, яка постійно роздирається конфліктами, ми приречені на те, що з її інтересами ніхто всерйоз рахуватись не буде. Тільки спільно ми зможемо вирішити поставлені перед владою завдання щодо поліпшення життя запорожців. Це було і залишиться головною метою моєї передвиборної програми» - заявив Олександр Сін.

Олександр Сін також зазначив, що його головне завдання - робота на благо не політичних сил, а регіону. На даний момент, на його думку, така робота можлива тільки разом з «Партією регіонів» - силою, яка має найбільшу підтримку і суспільні можливості в Запоріжжі. Разом з нею міський голова зможе забезпечити обіцяні ним запорожцям зміни на краще.

Відомо, що з квітня 2010 року Олександр Сін очолював Запорізьку міську організацію партії ВО Батьківщина. 31 жовтня 2010 року переміг на виборах міського голови Запоріжжя. Був висунутий в кандидати опозиційним Блоком Юлії Тимошенко. Після обрання в інтерв’ю «Радіо Свобода» на запитання, чи не думав він вийти з «Батьківщини», Олександр Сін відповів: «Запоріжці показали, що можуть не обирати шлунками, а обирати принципи. Я за них дуже гордий. Якщо я прийму рішення вийти з партії «Батьківщина» заради кращої співпраці з більшістю міської ради, то я втрачу своє обличчя». Після обрання мером Запоріжжя в грудні 2010 року Олександр Сін вийшов з міської організації партії «Всеукраїнське об'єднання Батьківщина», головою якої був і від якої балотувався, оскільки «вважав правильним на посту мера представляти всю громаду, а не працювати в інтересах її частини».

Тоді ж він  зробив відповідну заяву: «Я дуже вдячний бюро, що вони з розумінням поставилися до цього і прийняли таке рішення, яке я хочу зачитати вам дослівно: «Бюро прийняло рішення підтримати заяву Сіна Олександра Ченсановичу про його вихід з членів партії ВО «Батьківщина» для можливості повноцінного ефективного виконання обов'язків запорізького міського голови та виконання передвиборчої програми». У цьому рішенні є два ключових моменти. Мій вихід з партії, заявляв Олександр Ченсанович, дає мені можливість ефективно і повноцінно працювати, і щоб політичний контекст не був джерелом провокацій та інсинуацій навколо мене. Другий момент - це те, що рішення дає можливість виконувати передвиборчу програму, яка повністю співпадає з передвиборчою програмою партії «Батьківщина». І я не збираюся її переписувати, тому що це було б нечесно по відношенню до моїх виборців».

На виборах мера за Олександра Сіна голосували не тільки представники партії «Батьківщина», а й прихильники інших політичних партій. Тому буде логічно, якщо мер буде безпартійним.

Нагадаємо, під час мерських виборів 2010 року Олександр Сін не раз заявляв, що виборча програма повинна працювати не на партію, а на місто.

Дуже цікаво, яким у ситуації, що склалася, мер бачить своє обличчя, яке так боявся втратити у разі зміни політичної орієнтації?

Слід зауважити, що за рік для реалізації програми міської партійної організації ВО «Батьківщина», з якою мер йшов на вибори, вже багато чого зроблено, але, як ми бачимо, Олександр Сін вважає, що набагато більшого можна досягти в союзі з Партією регіонів (а також - "Сильної України", яка об'єдналася з ПР), та іншими конструктивними політичними силами.

Якщо вірити офіційній версії - Олександру Ченсановичу набридли чвари і конфлікти, і він вирішив врятувати обласний центр. Не будемо продовжувати тему з можливою участю в парламентських виборах. Як уже неодноразово доводила практика, - час покаже.

Наразі постає одне просте питання. Партія регіонів в місті Запоріжжі вибудувала вертикаль своєї влади, розпочинаючи від депутатів міської ради, голів районних адміністрацій, керівників комунальних підприємств та департаментів.

Вся влада у них, аппозиційна сила лише одна – «Батьківщина».

Так хто ж створює чвари і конфлікти?

Безумовно Партія регіонів і «героїчний» вчинок мера прийняти участь у цьому шабаші – це пряма дорога  до політичного забуття. 

Тим не менш, не можемо не констатувати і того, що громадськість (як пересічні громадяни, так і його вчорашні соратники) дуже негативно сприйняла новину про зміну мером політорієнтації. І якими очима тим, хто агітував за мера на виборах, посилаючись на його чесність і порядність, дивитись в очі тих, хто запитує, як ця людина могла зрадити людей, що привели її до влади всупереч несамовитому опору представників від партії регіонів, щиру прихильність до якої Олександр Ченсанович нині демонструє?

Фракція « Батьківщина» послідовно захищає інтереси виборців.

Ми і далі будемо працювати з міською владою та з мером виключно заради нашого міста.

Ми протестуємо проти політичного флюгерства, яке дестабілізує ситуацію в суспільстві та посилює в людей недовіру до влади.

Добавлено: 23-03-2012, 09:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх