Запорожский архиепископ обратился к жителям региона

Пресс-служба Запорожской епархии УПЦ МП опубликовала обращение архиепископа Запорожского и Мелитопольского Луки в связи с происходящим в Украине.

«Возлюблені у Господі брати і сестри, запоріжці!

Звертаюся я не тільки до вірних чад Запорізької єпархії Української Православної Церкви, та до кожного, хто вважає себе християнином, віруючою людиною, люблячим Україну!

Закликаю всіх посилити свої молитовні звернення про примноження любові, й кожного небайдужого громадянина приєднатися до молитви «за згодою», яку проголошують вже декілька тижнів запоріжці об 21:00, щоб Господь прихилив вухо Своє і почув соборне моління народу нашого про дарування миру нашій землі, окрім цього, поминав всіх вбитих під час безладу, що охопив нашу Державу, «їх же імена Ти, Господи, відаєш». Також прошу вас посилити пост по силах своїх, не тільки обмеживши себе у їжі, але й у розважальних заходах, ледарстві, розвагах, задля Божого милосердя і любові до України.

Головний обов’язок християнина та найпотужніша зброя – молитва до Бога за своїх ближніх! «Що людині не можливо, то можливо Богові», «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені і Я заспокою вас» - ми неодноразово чуємо в Церкві слова Спасителя, з якими Він звертається до кожного з нас. Але натомість того, щоб, перебуваючи в скорботі, прийти до Нього, принести плоди розкаяння, ми насичуємо свою гординю, стаємо знаряддям у руках нечистоплотних осіб, що намагаються внести смуту, і намагаємося на радість дияволові грішити і зрікатися Господа і від Святої волі Його, чим руйнуємо себе, завдаємо шкоди своїм близьким і улюбленій батьківщині.

Після пришестя у світ Христа , серед нас уже немає своїх і чужих, сходу і заходу, правих і лівих, так як всі ми – є Його тілом, яке є неподільним. Не може тіло Спасителя розірвано бути на шматки на радість ворогові роду людського, і кожен з нас повинен зрозуміти і прийняти це! Так чому ми зрощуємо в собі злобу, ненависть, братовбивство, замість того, щоб відкрити Творцю серця свої, щоб наповнилися вони любов’ю?

Бог є Любов, і Церква земна існує для того, щоб вчити цьому тих, хто ще блукає в пітьмі. У сьогоднішній день Свята Церква знову і знову закликає нас не до ворожнечі і бійні, а до братської любові, взаєморозуміння, адже виявляючи терплячість і любов один до одного, молячись один за одного, чуючи одне одного, ми не тільки приймемо благодать Божу, але осоромимо того, кому солодко бачити брата, який вбиває брата – ворога роду людського!

Дорогі моєму серцю брати і сестри, запоріжці! Як архієрей я підношу молитви біля Престолу Божого і від усього серця прошу: «Господи, Ти, що Пресвятого Твого Духа в третю годину на апостолів Твоїх послав, Його ж, Благий, не відніми від нас, але онови нас, що молимося Тобі». Нехай милість Божа прибуває до нас, і Він у Своїм милосерді дарує нам душевну гармонію, мудрість, почуття відповідальності, щоб не бути спокушеними смутою насаджуваною, а несучи світло віри ми одягалися в одяг, зітканий з любові, терпіння, братолюбства і незаплямовані гріхом!

Нехай лише любов буде керувати серцями нашими!».
Добавлено: 24-02-2014, 07:23
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх