Запорожский губернатор: Я готов передать дела новой власти

Губернатор Запорожской области Александр Пеклушенко обратился к жителям региона в связи с происходящим сейчас в стране и в области, сообщив, что готов передать власть, но не «людям с улицы», а конкретным назначенным ответственными людям.

Управление по делам прессы и информации Запорожской облгосадминистрации опубликовало обращение губернатора:

«Дорогі земляки, запоріжці!

Ситуація змусила мене звернутися сьогодні до вас. Майже 2,5 року я керую областю, маю честь працювати головою облдержадміністрації. Як працювала наша команда, судити не нам, час та ви самі дасте відповіді на всі питання.

На жаль, сьогодні ситуація в країні залишається напруженою у всіх сенсах, тож зараз головне - прибрати емоції, і людям, які асоціюють себе з владою, з того та з іншого боку, знайти діалог, знайти правильний алгоритм передачі влади.

Для мене головне - зробити все для того, щоб була забезпечена стабільна життєдіяльність області. І ті, хто називає себе представниками нової влади, повинні розуміти, що передати владу - це не означає  просто написати заяву, а й передати за описом близько 70 позицій, за які відповідає обласна влада. Необхідно дотриматися процедури легітимної передачі влади.

Я не тримаюся за крісло, адже чим раніше влада буде передана новому легітимному керівництву, тим раніше почнуть вирішуватися проблеми, які накочуються, як снігова куля. Якщо тиждень тому заборгованість по зарплаті перед бюджетниками була повністю ліквідована, то зараз вона перевищує 100 мільйонів гривень.

Я готовий передати справи новій владі згідно з необхідною процедурою, але для цього центральні органи влади повинні сформувати інститути, повинні персоніфікувати всі ці інститути  прізвищами. Це будуть не просто люди з вулиці, які самі себе призначили губернаторами Чукотки та своїх околиць, а ті, кому довірить нова влада ці повноваження. Вони повинні прийти і прийняти всі 72 позиції, і з цього моменту відповідати за все, що відбувається в області.

Я прийняв для себе рішення і не написав заяву, і ніколи її не напишу. Я передам повноваження законній гілці влади, але повторюю: я повинен бачити перед собою особу, уповноважену центральною владою.

Моя команда в особі моїх заступників постійно працює, ми робимо все можливе і неможливе, щоб ви, запоріжці, не відчули на собі проблеми, які накочуються на економіку і соціальну сферу.

Дорогі запоріжці! Я впевнений, що цей період повинен бути пройдений, повинні бути зроблені висновки.

Хочу подякувати всім, з ким  працював усі ці роки, а це означає – всім запоріжцям. Це був найщасливіший період моєї роботи, який дав мені можливість реалізуватися в масштабних проектах. Я вдячний усім, хто був причетний до нашої роботи. Дякую за те, що було зроблено, вибачте за те, що не встиг зробити, пробачте ті, кого мимоволі образив. Я вдячний усім, хто був причетний до того, що було зроблено.

Будьте щасливі, будьте здорові, ключове слово – будьте!
 
З повагою і вдячністю ваш Олександр Пеклушенко».
Добавлено: 25-02-2014, 13:19
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх